Toelichting
Na een scheiding kan een situatie ontstaan waarbij de uitvoering van de zorgregeling moeizaam verloopt. Het kind of de ouder kan aangeven dat het kind niet graag, of in het geheel niet meer, naar de andere ouder wil. En ouders kunnen juridische procedures starten over de zorgregeling en/of gezag. Dit heet ook wel complexe omgangsproblematiek. Het doel van deze nascholing is om u als professional adequate handvatten te bieden om uw cliënten te ondersteunen bij casuïstiek waar de uitvoering (of totstandkoming) van de zorgregeling tot problemen leidt. De problematiek kan heel complex zijn; zo kunnen ouders of kinderen bijvoorbeeld aangeven dat er een gegronde reden is (als mishandeling) of juist dat er sprake is van een loyaliteitsprobleem of ouderonthechting (ook wel ouderverstoting, of oudervervreemding genoemd).
Programma
In de basistraining B1 wordt interactief geleerd hoe u de verschillende dynamieken kunt herkennen en in kaart brengen en hoe u vanuit deze kennis voor kunt sorteren op passende hulp voor ouders en kinderen. Deze training betreft met name kennisoverdracht (voor bespreking van de eigen casuïstiek is een verdiepingstraining ontwikkeld).
Datum en tijd
De training vindt plaats op donderdag 23 mei 2024 van 10.00-13.00 uur.
Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd bij SKJ en levert 5 opleidingspunten op.
Locatie
De training vindt plaats op het Regiokantoor, Burgemeester de Bordesstraat 80, Bussum
Extra informatie
Het is mogelijk om aansluitend op dezelfde dag de B2 training te volgen. Hiervoor dien je je apart op te geven, klik hier voor meer informatie en aanmelden. Voor deelnemers aan beide trainingen wordt voor een lunch gezorgd.
Na het volgen van beide trainingen (B1 en B2) ontvangt iedere deelnemer een uniek boek met actuele wetenschappelijke en juridische onderbouwing en praktijkvoorbeelden. Indien beide trainingen worden gevolgd, kan er NIP/NVO accreditatie worden aangevraagd.